Головна » 2019 » April » 27 » «Весна – це сонця перемога!»
16:37
«Весна – це сонця перемога!»
«Весна – це сонця перемога!»

24 квітня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулося родинне свято великодніх писанок «Весна – це сонця перемога!», присвячене пам’яті талановитої місцевої мисткині й писанкарки Єлизавети Богуславської.

Участь в заході взяли творчі родини нашого міста, які представляли загальноосвітні заклади, у яких навчаються їхні діти. Головною метою родинного свята було відродження давніх призабутих технік українського писанкарства та згуртування родин через українські традиції святкування найбільшого християнського свята – Великодня.

На початку заходу співробітники історичного музею розповіли присутнім про історію виникнення свята. А далі кожна родина мала можливість розповісти про свої сімейні традиції святкування Воскресіння Христового, а також продемонструвати свої творчі захоплення і таланти. Протягом кількох годин родини навчалися писати писанки під керівництвом викладачів педагогічного коледжу імені А.Кримського, талановитих мисткинь та писанкарок Лесі Мартинюк, Оксани Білик, Валентини Залуніної та студентки Анастасії Булік.

Завдяки великому професіоналізму наставниць усі присутні зуміли створити свої писанки. На завершення родинного свята великодніх писанок учасники заходу та їхні наставники були нагороджені подяками та подарунками від відділу культури та туризму.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 418 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]