Головна » 2015 » September » 16 » ВЕЧІР-ПОРТРЕТ ПАМ’ЯТІ ЄВГЕНА КОЛОДІЙЧУКА ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ
15:49
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ ПАМ’ЯТІ ЄВГЕНА КОЛОДІЙЧУКА ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ ПАМ’ЯТІ ЄВГЕНА КОЛОДІЙЧУКА ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ

   15 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-портрет «З усмішкою на вустах і лірикою у серці», присвячений пам’яті українського письменника-гумориста, члена Національної спілки письменників України, лауреата літературних премій імені Остапа Вишні і Степана Олійника Євгена Колодійчука (1940-2010).

   Євген Сергійович Колодійчук народився 12 вересня 1940 року у селі Марія-Воля на Володимирщині у сім'ї хліборобів. Навчався у Володимир-Волинській школі № 2 і технікумі механізації сільського господарства. Служив в армії у місті Усурійськ на Далекому Сході. Закінчив факультет журналістики Київського держуніверситету імені Тараса Шевченка. Працював кореспондентом у виданнях «Молода гвардія», «Україна», «Урядовий кур’єр». Є автором десятка гумористичних книг («Куплю Президента», «Неонові штани», «Бульдог на курорті та ін.), збірки ліричних поезій «Роса на серці» та віршів для дітей «Чого ірже лошатко?», книг з нетрадиційної медицини, краєзнавчих статей і заміток. Похований у селі Селець Володимир-Волинського району.

   На заході була присутня вдова письменника Жанна Колодійчук, яка приїхала з Києва і передала музею фото, документи, особисті речі свого талановитого чоловіка, котрі експонуються у виставковій залі.

   Учні ЗОШ № 2, де свого часу навчався Є.Колодійчук, Марта Бутулай, Даря Леліовська, Юлія Гаврилюк – переможці конкурсу «Колодійчукові роси» прочитали свої власні гумористичні твори. Спогадами про Євгена Сергійовича поділилися редактор газети «Слово правди», член Національної Спілки журналістів України Антоніна Михальчук і вчитель-пенсіонер Павло Глущук, які знали поета особисто.

    Окрасою вечора стали пісні написані викладачем дитячої музичної школи Людмилою Бражніковою на слова Євгена Колодійчука, які виконало тріо «Живиця» у складі Ірини Федорової, Ірини Пукалюк, Наталії Вавринюк, викладач музичної школи Наталя Огороднічук заспівала чудові романси, а учні молодших класів музшколи виконали дитячі пісеньки, написані талановитим земляком.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1010 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]