Головна » 2021 » June » 30 » В Устилузі розпочнуться роботи з облаштування музею Другої світової війни на території ДЗОТу (ФОТО, ВІДЕО)
10:59
В Устилузі розпочнуться роботи з облаштування музею Другої світової війни на території ДЗОТу (ФОТО, ВІДЕО)
В Устилузі розпочнуться роботи з облаштування музею Другої світової війни на території ДЗОТу (ФОТО, ВІДЕО)

За сприяння народного депутата Ігоря Гузя цьогоріч із державного бюджету спрямували 130000 гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації, ескізного та технічного проектів ДЗОТу в Устилузькій громаді. Сам об’єкт вже на балансі громади. Про це повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Невдовзі на запрошення парламентаря на об’єкт приїдуть фахівці, які вивчать ситуацію і зможуть запропонувати план реалізації проекту, – йдеться на сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Також із головою громади Віктором Поліщуком зустрівся помічник нардепа, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Спільно вони оглянули ДЗОТ й обговорили майбутні роботи, а також внесок громади у його розбудову.

Наразі це укріплення – споруда часів Другої Світової війни. Загалом у Володимир-Волинському районі їх 14.

Реконструкція стосуватиметься найпопулярнішого із них – ДЗОТу, розташованого поблизу в’їзного знака «Устилуг». Зі слів парламентаря, будуть залучені професійні історики, краєзнавці, інші фахівці, які сформують концепцію відновлення об’єкта і створення на його місці інтерактивного музею Другої світової війни.

У майбутньому – це буде хороша нагода привабити не лише внутрішніх, але й зовнішніх туристів, з огляду на прикордонне розташування ДЗОТу.

«Це повинно бути цікаво, автентично і сучасно», – вважає Ігор Гузь.

Відео 12 канал:

Переглядів: 351 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]