Головна » 2019 » April » 23 » В обласному музеї відкрили виставку «Багнети армій світу»
14:22
В обласному музеї відкрили виставку «Багнети армій світу»
В обласному музеї відкрили виставку «Багнети армій світу»

23 квітня 2019 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Багнети армій світу». Представлені зразки холодної зброї датуються ХІХ–ХХ ст. Серед них різні модифікації: багнети, ерзац-багнети, багнети-тесаки, багнети-ножі. Дана холодна зброя використовувалась арміями Австро-Угорщини, Аргентини, Української Народної республіки, Швеції, Німеччини, Російської імперії, Радянського Союзу, Франції, Швейцарії та багатьох інших країн на різних частинах світу, материках і континентах.

Першу екскурсію відвідувачам провів автор виставки – провідний науковий співробітник музею Богдан Зек. Він зазначив, що зброя – це не лише засіб для нападу і оборони, а також результат технічних, наукових досягнень тих країн, де вона використовувалась. За словами автора виставки – представлена колекція багнетів становить історичну та культурну цінність, на сьогодні даний різновид холодної зброї стає ще й предметом мистецтва.

Богдан Зек висловив окрему вдячність представникам Першого відділу державної виконавчої служби Луцька присутнім на відкритті виставки за співпрацю у збереженні історичних пам’яток. Оскільки саме завдяки судовим виконавцям до Волинського краєзнавчого музею була передане унікальна колекція багнетів, які знайшли своє місце на виставці.

Подякувала науковцям музею за роботу у збереженні історії, її популяризацію заступник начальника Першого відділу державної виконавчої служби Луцька Радчук Лілія Олегівна. Вона зазначила, що співпраця із Волинським краєзнавчим музеєм буде продовжуватися і надалі.

Усі бажаючі можуть відвідати виставку «Багнети армій світу» у дні роботи музею.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 397 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]