Головна » 2014 » July » 16 » У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається виставка, присвячена Василю Кучабському.
15:37
У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається виставка, присвячена Василю Кучабському.
У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається виставка, присвячена Василю Кучабському.

   20 липня 2014 року о 14-й годині у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається виставка “Василь Кучабський – учень і послідовник В’ячеслава Липинського”, присвячена вченому історикові, дійсному членові Наукового товариства ім. Т.Г.Шевченка у Львові (з 1938 року), громадському, політичному і військовому діячеві. Кучабський – автор ґрунтовної праці “Західна Україна у війні з Польщею та більшовизмом в роках 1918-1923”, виданої німецькою мовою у 1934 році в Берліні.

   Виставка також приурочена 100-річчю початку Першої світової війни, воєнними дорогами якої у лавах Січового Стрілецтва пройшов історик. Він був одним з найвизначніших організаторів та очільників цієї української військової формації в австро-угорському війську, пізніше – активний військовий діяч періоду Української революції, соратник Євгена Коновальця та Андрія Мельника.

   Перебуваючи на еміграції після занепаду Української Народної Республіки, Василь Кучабський близько зійшовся з В'ячеславом Липинським, прийняв його монархічну концепцію побудови Української держави, проявив себе як плідний науковець, став гідним продовжувачем державницької школи в українській історіографії.

   Експозиція виставки на фоні життєвого шляху В.Кучабського подає жорстокі картини Першої світової, яка важким котком пройшла по нашій території, завдаючи страшного руйнування матеріальній, культурній та духовній спадщині українського народу.

Джерело: Затурцівський меморіальний музеї В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 936 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]