Головна » 2018 » July » 14 » У Нововолинському музеї встановили відеокамери
19:02
У Нововолинському музеї встановили відеокамери
У Нововолинському музеї встановили відеокамери

Камери відеоспостереження встановили у міському історичному музеї Нововолинська. Керівництво закладу сподівається, що відтепер не буде крадіжок експонатів та матимуть змогу провести більше цікавих виставок, інформує Буг.

У музеї з’явилося 7 камер відеоспостереження, в кожному експонатному залі та одна на вході. Камери виведені на монітор, який стоїть в кабінеті працівників музею.

Систему відеоспостереження встановили за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на прохання народного депутата від округу Ігоря Гузя.

11-го липня для виконавчого директора Фонду „Прибужжя” Бориса Карпуса та представника ініціативної групи Фонду „Тільки разом” Назарія Недбайла провели екскурсію музеєм та показали зроблену роботу.

Директор музею Тетяна Марценюк розповідає, що він дуже потребував системи нагляду. Неодноразово тут викрадали експонати, а через відсутність охорони та контролю багато цікавих виставок не мали змоги організувати.

Зокрема, минулого року вкрали шість писанок, фотографії остарбайтерів із таборів Сибіру, а півтори місяці тому – два військові кашкети. Був навіть випадок, коли хтось з дітей виніс картину, яку потім підкинули під двері музею.

„За всю історію було багато крадіжок. В музеї є два працівники, які працюють почергово. Неможливо постійно наглядати за відвідувачами, особливо коли відбуваються виставки і є багато присутніх. Ми радіємо, що відтепер все під наглядом і це відкриває для нас нові можливості”, – зазначила Тетяна Марценюк.

Нововолинський міський історичний музей працює з 1998-го року. Розміщений він на двох поверхах. На першому – 5 виставкових залів із постійно діючими експозиціями та один зі змінними. Один зал є на другому поверсі, де також постійно проходять різноманітні виставки. Фонди музею налічують 6097 експонатів, з них 1422 – предмети основного фонду, які належать до державної частини Музейного фонду України, 4640 – предмети науково-допоміжного фонду.

Борис Карпус на екскурсії музеєм зазначив, що тут вже не вперше, але кожного разу цікаво оглядати експозиції та слухати історії. Назарій Недбайло ж вперше відвідав заклад, екскурсію вподобав та відзначив, що це місце, в якому повинен побувати кожен мешканець та гість міста. Додав також, що приємно допомагати людям тим, чого вони потребують.

„Фонд Ігоря Палиці „Тільки разом” завжди підтримує проекти ініціативних громад, тому що це те, що потрібно людям, те чого вони потребують. Важливо, що навколо таких проектів мешканці об’єднуються, стають одним цілим, а це дозволяє максимально працювати на результат”, – говорить Назарій Недбайло.

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 518 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]