Головна » 2014 » July » 12 » У Луцькому СІЗО – знову музейна виставка.
22:49
У Луцькому СІЗО – знову музейна виставка.
У Луцькому СІЗО – знову музейна виставка.

   У Луцькому слідчому ізоляторі відкрилася виставка Волинського краєзнавчого музею «В.Липинський: Я хочу, щоб була Україна», присвячена біографії та творчості В’ячеслава Липинського.

   Заступник начальника слідчого ізолятора із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Віталій Байковський коротко поінформував засуджених господарської обслуги та неповнолітніх ув’язнених про мету демонстрації виставки.

   Лекцію про біографію та творчість цієї видатної постаті підготували та прочитали курсанти Інституту кримінально-виконавчої служби України Ірина Кривульська, Олександр Рабчун, Олександр Панасюк.

   В’ячеслав Казимирович Липинський був видатним українським політичним діячем, істориком, соціологом, публіцистом, теоретиком українського консерватизму. Він відомий світові тим, що був одним із організаторів Української демократично-хліборобської партії, за часів правління Гетьманату — послом України в Австрії.

   З історичною Волинню пов’язані різні періоди життя і творчості В’ячеслава Липинського. Він навчався у Луцькій гімназії, відбував військову службу в Ризькому драгунському полку, що стояв у Кременці на Волині. В’ячеслав Липинський похований на католицькому кладовищі у с.Затурцях на Волині. Нині відремонтовано родинне обійстя Липинських у цьому ж селі. Тут знаходиться меморіальний музей В.Липинського, відреставрований та відкритий 2011 року, напередодні 20-річчя Незалежності України.

   Після прочитаної лекції засуджені господарської обслуги та неповнолітні ув’язнені задавали курсантам питання по темі виставки.

   З початку року за співпраці з Волинським краєзнавчим музеєм в установі експонувалося 4 виставки різної тематики: 95-річчя Акту Злуки, Чорнобильської трагедії, життя та творчості письменників Лесі Українки та Тараса Шевченка.

Джерело: Управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 914 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]