Головна » 2015 » September » 2 » У Ківерцівському музеї провели урок на тему „Ми – нація єдина”
19:11
У Ківерцівському музеї провели урок на тему „Ми – нація єдина”
У Ківерцівському музеї провели урок на тему „Ми – нація єдина”

   Особливим став перший урок у новому навчальному році для учнів 7-8-х класів Ківерцівської районної гімназії. Навчання діти розпочали в районному краєзнавчому музеї, – повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

   Директор музею Степан Войчик влаштував для дітей екскурсію музеєм, де школярі дізналися історію краю, оглянули мистецькі виставки, історичну залу присвячену подіям Великої Вітчизняної війни. Юним відвідувачам розповідали про озброєння бійців радянської армії.

   Найбільше дітей зацікавили розповіді про війну в зоні АТО та наших земляків, які несуть службу в рядах добровольчих батальйонів, правоохоронців та збройних сил України. Вони з цікавістю оглянули виставку "Неоголошена війна. Ківерцівський рахунок".

   Учні розповіли, що всіляко підтримують наших бійців і не раз долучалися до волонтерської допомоги, передавали на схід малюнки і обереги, плели маскувальні сітки.

   "Завдяки історичній пам'яті людина стає особистістю, народ - нацією, країна - державою"- ці слова належать Михайлу Грушевському. Українська держава зможе розвиватися далі лише за умови, що вона буде знати своє минуле і при цьому пам’ятати, що саме історична свідомість є вищою духовною цінністю будь-якої нації.

Інна Тетюрко

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 943 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]