Головна » 2013 » Грудень » 9 » Творча зустріч з Галиною Махонюк та Анатолієм Махонюком.
16:33
Творча зустріч з Галиною Махонюк та Анатолієм Махонюком.
Творча зустріч з Галиною Махонюк та Анатолієм Махонюком.
10 грудня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться творча зустріч з Галиною Махонюк та Анатолієм Махонюком «Нев’янучий сад». Початок о 12.00 год.
У конференц-залі музею представлені роботи Галини Махонюк – майстра народної творчості, вишивальниці, жительки с. Овадне Володимир-Волинського району. Це – рушники, доріжки. Особливе місце займає рушник, вишитий до дня Архангела Михаїла, якого православна церква святкує 21 листопада. Загалом в доробку майстринь – Галини та Світлани (померла у 2009 році) Махонюків – до ста вишивок, у яких поєднані різні школи вишивання, також майстри повертаються до народної техніки. Рушники – це маленькі історії з життя сестер, історії подій, вражень, настроїв – сумних і радісних, веселих і не дуже.
Анатолій  Махонюк – член Національної спілки письменників України, автор збірок поезій «Допоки бачу тінь свою», «Дощу мелодія блакитна», «Осінній сонях», «Колекціонер календарних листків», «Колір долі» та ін., які представлені на книжковій виставці. Слово для Анатолія не тільки основа, наснага для творчості, а й засіб самоствердження, вікно у світ, опора в дорозі до людей.
Під час проведення творчої зустрічі очікуються виступи Зої Навроцької – заслуженого працівника культури України, мистецтвознавця, голови Обласного осередку майстрів народного мистецтва України; Руслани Вронської – заступника голови Обласного осередку майстрів народного мистецтва України; Юрія Савки – члена Обласного осередку майстрів народного мистецтва України; Василя Гея, Сергія Цюриця – членів спілки письменників України. Під час зустрічі прозвучать пісні у виконанні гуртківців Палацу учнівської молоді.
 
Довідки за тел. 247 582 Гриб Л. В.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 927 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]