Головна » 2017 » June » 18 » Туристичний сезон 2017-го...
20:09
Туристичний сезон 2017-го...
Туристичний сезон 2017-го...

Когось ваблять екзотичні далекі краї, хтось обирає морське узбережжя нашої держави, інший мандрує в гори. А є й такі “диваки”, що поєднують відпочинок тілесний з інтелектуальним збагаченням.

Чимало незнаного і невідкритого таїть у собі Україна. Особливо багато “білих плям” на її історичних сторінках, у які потрібно вписувати події й імена, коректувати, а то й викреслювати написане чужинською рукою. Тому не дивно, що в поле уваги краєзнавців та науковців, які вміють вдало поєднувати приємне з корисним, все частіше потрапляє мала батьківщина Великого Українця — В'ячеслава Казимировича Липинського.

Для відвідувачів, котрі прагнуть глибше зануритися у теоретичну спадщину видатного державника, доторкнутися до меморіальних речей та документів, вдихнути на повні груди дух епохи В.Липинського, тут створені сприятливі умови. Адже в меморіальному будинку славетної родини функціонує єдиний в Україні і світі музей, у фондовій колекції якого є рідкісні книги (у т.ч. прижиттєві видання праць вченого), особисті документи членів родини, оригінальні фото- та відеоматеріали періоду становлення музею. Крім того, уважне ставлення до відвідувачів з боку персоналу музейного закладу, намагання наукових співробітників правдиво, дохідливо і якнайповніше подати матеріал, представлений в експозиції, викликає особливе відчуття довіри, спонукає гостей до підтримання дружніх, ділових контактів з музеєм на подальшу перспективу.

У цьогорічні червневі дні працівники Затурцівського меморіального музею мали приємну нагоду зустрічати авторитетних співробітників відомих наукових бібліотечних установ та спілкуватися з ними не лише під час проведення екскурсії. Зокрема, відвідала музей науковий співробітник Львівської національної наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника Кривенко Маргарита Олександрівна, яка працює над темою стосунків В.Липинського та А.Шептицького. Обмін інформацією дозволить глибше розкривати питання взаємин видатних діячів.

Об'єктом свого зацікавлення обрала музей в Затурцях і завідувачка Київської бібліотеки ім. Т.Шевченка для дорослих Гребельник Наталія Анатоліївна, яка спеціально для цього приїхала на Волинь. Плідний обмін думками продовжувався і після ознайомлення її з постійно діючою експозицією. Налагоджено ділові контакти для подальшої співпраці.

Віталій Кушнір,
завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 712 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]