Головна » 2014 » August » 18 » Світ творчості Рабіндраната Таґора покажуть у Рівненському музеї.
16:40
Світ творчості Рабіндраната Таґора покажуть у Рівненському музеї.
Світ творчості Рабіндраната Таґора покажуть у Рівненському музеї.

   15 серпня 2014 року завершилося експонування у Волинському краєзнавчому музеї виставки картин, малюнків та фото «Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…», зорганізованої спільно з Центром Таґора при Східноєвропейському інституті розвитку. Вона була присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та року Індії в Україні.

   Ця виставка стала помітною подією у науковому та культурному житті Волині, викликали значний інтерес громадськості. Вона збудила у молоді помітне зацікавлення історією індійського народу, скарбами його культури, що слугуватиме подальшому розвитку стосунків між Україною та Індією. Сподіваємося, що поширення ідей гуманізму, які сповідував Тагор, обов’язково оздоровить атмосферу в суспільстві. Саме тому Волинський краєзнавчий музей долучився до цієї справи.

   Світ творчості Рабіндраната Таґора – це не просто картини, фото, цитати та афоризми з його робіт. Це територія переосмислення призначення людини – її прагнення бачити і жити у таких умовах, «де душа живе без страху…». Подібна експозиція окриляє, а твори індійського поета і художника змушують замислитися, зануритися у свій внутрішній світ, допомагають духовно та ментально збагатитися.

   Виставка «Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…» і далі мандруватиме Україною, роблячи таку потрібну для обох дружніх народів справу. 20 серпня, о 12:00, вона буде презентована у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 740 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]