Головна » 2020 » September » 27 » Створять віртуальний музей волинських німців
20:29
Створять віртуальний музей волинських німців
Створять віртуальний музей волинських німців

Громадські організації «Раді німців України» та «Товариство німців Волині» реалізовують унікальний проєкт «Віртуальний музей волинських німців», який підтримав Український культурний фонд. Про це повідомляє Район.Історія.

Він передбачає зацифрування пам’яток матеріальної культурної спадщини німців Волині. Його основна мета – привернути увагу до матеріально-культурної спадщини та історії національних меншин через діджиталізацію.

Проєкт є інноваційним, адже передбачає застосування сучасної апаратури для зйомки у HD-якості. Деякі експонати будуть зняті у режимах 3D та представлені з допомогою віртуальної реальності.

Дослідники продовжують експедиційну роботу, збирають артефакти та спогади очевидців, фіксують їх на фото та фільмують. Це дасть можливість стисло представити історію, культурну спадщину та внесок німецької етнічної меншини у розвиток області та України.

У серпні дослідники вже побували у колишніх німецьких колоніях, відвідали музеї у Любомлі, селищі Торчині та селі Завітне. Невід’ємною частиною проєкту є міжнародна співпраця з експертами з міста Детмольд (музей історії та культурної спадщини російських німців), Дінстов (музей волинських німців) та іншими партнерами з Німеччини.

«Не всі можуть поїхати, не всі знають, де і як здобути підтримку для такої подорожі, а сайт дасть можливість відчути дух поколінь німців, голендрів, навіть готську присутність на Волині, атмосферу місця і Zeitgeist (нім. «дух часу»)» – розповідають організатори.

Проєкт зміцнить українсько-німецьку співпрацю, адже дасть змогу зберегти 200-річне надбання німців Волині (перш за все об’єкти архітектури й побуту), показати це широкому колу зацікавлених людей.

Це приверне увагу до історії й культури німців на Волині та покращить туристичну привабливість регіону загалом. Музей стане містком між волинськими німцями всього світу.

Робота над віртуальним музеєм все ще продовжується. Всі результати будуть доступні на сайті безкоштовно та представлені українською та німецькою мовами.

Переглядів: 217 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]