Головна » 2020 » April » 21 » Створили віртуальну екскурсію виставкою-музеєм пожежно-рятувальної служби Волинської області (ФОТО, ВІДЕО)
10:29
Створили віртуальну екскурсію виставкою-музеєм пожежно-рятувальної служби Волинської області (ФОТО, ВІДЕО)
Створили віртуальну екскурсію виставкою-музеєм пожежно-рятувальної служби Волинської області (ФОТО, ВІДЕО)

У зв’язку з обмежувальними карантинними заходами відвідування музеїв тимчасово призупинено. Для того, або тривав процес виховання у дітей поважного ставлення до професії рятувальника та правил особистої безпеки, співробітники прес-служби Управління ДСНС у Волинській області спільно з колегами одного з провідних обласних телеканалів створили для діток і дорослих віртуальну екскурсію виставкою-музеєм пожежно-рятувальної служби. Про це інформує пресслужба ДСНС у Волинській області.

«Незвичайним музеєм» називають її відвідувачі. У семи залах зібрано понад 5 тисяч оригінальних історичних та сучасних експонатів. Головними завданням музею є: ознайомлення з історією пожежної служби Волині, славних традицій вогнеборців і рятувальників; навчання дітей і дорослих правил безпеки. Щороку виставку відвідує понад 7000 дітей та дорослих!

Гордістю виставки є прапор 1929 року – подарунок пожежникам від громади міста Луцька на честь 50-річчя з дня створення першої міської пожежної команди. Першим роком її функціонування вважається 1879 після відповідного Укази міської управи. Штат першої команди налічував 7 пожежників на чолі з керівником Лук’яном Снітковським.

Тут зібрані також особисті речі, фотоальбоми, а також пожежне спорядження перших пожежників та їх колег, які несли службу в лавах вогнеборців на початку ХХ століття, зразки першої пожежної техніки, захисного спорядження та засобів гасіння вогню, пожежний дзвін та перша тривожна сирена.

На виставці функціонують чимало діючих макетів та електрифікованих стендів, зокрема: установки водяного, пінного та газового пожежогасіння, зразки усіх видів вогнегасників, макет 16-поверхового будинку демонструє системи принцип влаштування та дії систем протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей.

В окремій залі зібране пожежно-рятувальне обладнання, засоби зв'язку, прилади контролю і зв'язку на пожежі, манекени у бойовому одязі рятувальників.

Захоплення дітей і дорослих викликає електрифікована схема, за якою можна ознайомитись з порядком виїзду служби «101» по сигналу «тривога», а також знешкоджені вибухонебезпечні предмети, стенд про їх небезпеку при неправильному поводженні.

На виставці встановлено унікальні макети: житлового будинку, в якому налічується 17 причин виникнення пожежі, кімнати до і після пожежі, що виникла через дитячі пустощі з вогнем, зразки згорілих приладів, що спричинили пожежі в побуті, масштабний макет гасіння пожежі на нафтобазі, макет, що демонструє принцип дії блискавкозахисту тощо.

Окремі зали присвячені спортивним досягненням волинських рятувальників, подвигу волинських героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, а також роботам юних рятувальників – учасників обласних та міжнародних конкурсів про роботу рятувальників та необхідність дотримання правил безпеки і здорового способу життя.

Переглядів: 411 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]