Головна » 2020 » September » 30 » Стежками Лесиного краю
11:26
Стежками Лесиного краю
Стежками Лесиного краю

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч представників вишу з учасниками української міжрегіональної літературно-мистецької акції «Стежками Лесиного краю та зарубіжжя». Акція приурочена до 150-ї річниці від дня народження видатної української та волинської поетеси.

До Луцька завітали авторка книги «Дві долі – одна філософія життя», редакторка-упорядниця, лауреатка Премії імені Лесі Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури Світлана Лелях-Багутова, заступник голови правління Управління будівництва Хмельницької АЕС, депутат Нетішинської міської ради, громадський діяч, редактор Олександр Степанюк, головна редакторка книг Галина Мисюк і письменник Микола Рудський із м. Нетішина. Також на захід приїхали і представники музеїв міста Новоград-Волинський, звідки 9 вересня стартувала акція «Стежками Лесиного краю та зарубіжжя».

За словами редакторки Галини Масюк, мета акції благородна, бо сьогодні Леся Українка особливо потребує вивчення, осмислення того всього, що вона нам залишила у спадок. «Хочу нагадати Лесині слова, які повинні пробудити кожного з нас. Вона казала: “Вставай, хто живий, в кого думка повстала! Година для праці настала! Не бійся досвітньої мли, Досвітній огонь запали, Коли ще зоря не заграла”. Будьмо гідними життєвого та мистецького шляху Лесі Українки», – закликала Галина Масюк.

У межах акції учасники планують відвідати культурно-освітні заклади України та зарубіжжя для презентації книг і популяризації українського письменництва.

У Луцьку гості представили книги «Дві долі – одна філософія життя» Світлани Лелях-Багутової та «Великі сподвижниці України!» Олександра Степанюка. Крім цього, учасникам заходу презентували композиційний портрет видатної поетеси Лесі Українки, виконаний за унікальною технікою, винайденою Світланою Лелях-Бегутовою – нанесенням кранкової графіки на кольоровий метал.

Книги та фотокопію портрета Лесі Українки, а також світлину єдиного в Україні композиційного пам’ятного знака легендарному подружжю – Лесі Українці та Климентові Квітці, філософам світового рівня, який розробила Світлана Бегутова, подарували Музею Лесі Українки, Коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки та бібліотеці імені Олени Пчілки.

Після презентацію книг та розмови про Лесю Українку Тетяна Данилюк-Терещук показала для гостей експозицію музею.

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 242 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]