Головна » 2020 » April » 14 » Скотиняки залишають, небайдужі виправляють!
11:15
Скотиняки залишають, небайдужі виправляють!
Скотиняки залишають, небайдужі виправляють!

Ввечері, після погулянок на природі в Рокинівському дендропарку – пам’ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Байрак», на Вербну неділю невідомі скотиняки залишили вогнище без догляду і пішли додому. Вогонь почав хазяйнувати по сухостою.

Лише завдяки рішучим діям сторожа Музею історії сільського господарства Волині – скансену Володимира Шрамка, який підняв тривогу, подзвонивши дирекції Музею, вогонь власними силами вдалося приборкати. Понад годину Аркадій Ковальчук із своїм зятем Юрою Похальчуком, В.Шрамком та директором музею боролися з вогняною стихією. Були залучені музейні вогнегасники із скансена, привезена вода в каністрах і спільними та рішучими діями вдалось загасити пожежу не давши «червоному півню» розповсюдитись на очерет у ставку та сухостій в дендропарку.

Дирекція музею попереджає і застерігає, що порушників режиму відвідування парку будуть карати не тільки в адміністративному порядку штрафом у 150 тисяч грн. (згідно нових поправок закону України), а й за козацьким звичаєм шмагатимуть справжніми нагаями!

Олександр Середюк,
директор Музею-скансен,
громадський інспектор екобезпеки

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 351 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]