Головна » 2015 » September » 27 » Сім’ї переселенців з Донбасу та Криму знайомлять з історією Волині
12:05
Сім’ї переселенців з Донбасу та Криму знайомлять з історією Волині
Сім’ї переселенців з Донбасу та Криму знайомлять з історією Волині

   У Луцьку стартував проект, де сім'ї переселенців з Донбасу та Криму, знайомлять з історією Волині. Відкриття проекту відбулося у суботу, 26 вересня, у приміщенні галереї сучасного мистецтва “Art - кафедра” – повідомляє ВолиньPost.

   Мета проекту сприяння міжкультурній комунікації та порозумінню між представниками Сходу і Заходу України, зміцнення національної єдності шляхом культурної інтеграції.

   Цільова аудиторія сім’ї переселенців зі сходу України та окупованого Криму. Ініціатори й організатори події – ВОБО “Радість дитинства”, ГО “Переселенці Криму та Донбасу”, ініціативна група “Активні громадяни” за підтримки Британської ради в Україні.

   Уродженці Донбасу та Криму, які впродовж року мешкають на Волині, на початку заходу прослухали лекцію, присвячену волинській минувшині. Лекторка – історик Оксана Штанько висвітлила цікаві сторінки волинсько-луцької старовини від найдавніших часів до сьогодення. Неформальну лекцію доповнила презентація, що візуально підсилила розповідь.

   Усього ж в межах проекту організатори впродовж декількох тижнів реалізують 4 ініціативи. Серед них – екскурсія Луцьким замком, виїзна одноденна екскурсія маршрутом ‟Луцьк – Дубно – Тараканівˮ, українські посиденьки з дегустацією волинської кухні та мотивами фольклору (Музей історії сільського господарства Волині, село Рокині), похід до Волинського обласного краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 777 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]