Головна » 2019 » April » 15 » Школу великоднього писанкарства відкрито! (ФОТО, ВІДЕО)
12:48
Школу великоднього писанкарства відкрито! (ФОТО, ВІДЕО)
Школу великоднього писанкарства відкрито! (ФОТО, ВІДЕО)

12 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття школи писанкарства «Чарівний писачок». У заході взяли участь учні 3-Б класу Луцького НВК «Гімназії №14». Завдяки класоводу, учителю початкових класів Наталії Юріївні Гринюк, діти підготували для присутніх неперевершене свято «Великдень на Волині». Розказували вірші про Пасху та писанки, великодні традиції та звичаї, ділилися з гостями заходу знаннями про різновиди пасхальних яєць за техніками виготовлення (писанки, крашанки, шкрябанки, крапанки та ін.).

Вітальним словом розпочала музейне свято Євгенія Іванівна Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею. Про традиції проведення школи писанкарства, її історію та завдання розповіла в. о. завідувача відділу етнографії – Оксана Моренчук.

Після урочистої частини для дітей відбулося перше заняття. Школярі опановували техніку воскового розпису: вчились тримати писачок та наносити узори; дізнались про послідовність розписування курячих яєць та найбільш характерні для Волині орнаменти. Учні з радісними усмішками виготовили по кілька різнобарвних писанок.

Оксана Моренчук,
в. о. завідувача відділу етнографії
Волинського краєзнавчого музею

Фото Л. Максимова

Відео UA: Волинь:

Відео 12 канал:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 394 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]