Головна » 2014 » July » 22 » Презентовано книгу „Золоті зірки Волині” (ФОТО, ВІДЕО).
15:53
Презентовано книгу „Золоті зірки Волині” (ФОТО, ВІДЕО).
Презентовано книгу „Золоті зірки Волині” (ФОТО, ВІДЕО).

   21 липня у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки презентовано книгу „Золоті зірки Волині” (Пасюк І. М., Яровенко С. П. Золоті зірки Волині / І. М. Пасюк, С. П. Яровенко. – Луцьк : Волин. старожитності, 2014. – 252 с.) відомих дослідників військової історії краю – директора Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігоря Пасюка та краєзнавця з Турійська Сергія Яровенка. Дослідницька робота авторів є яскравим прикладом шанобливого ставлення до власної історії.

   Захід приурочений 70-річчю визволення території Волинської області від фашистських загарбників відбувся, зокрема, за участі директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка та голови Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців Волині Геннадія Бондаренка.

   В книзі вміщені біографічні дані Герої Радянського Союзу, які народилися на Волині, були призвані з території області, нагороджені за бойові дії на території краю, загинули або поховані на Волині, або мешкали і трудилися на її території у повоєнний час. Дослідникам воєнної історії вдалось встановити імена та подвиги 118-ти офіцерів, сержантів і солдат Червоної Армії, партизан, які мужньо воювали з фашистськими агресорами. Шестеро з них народились на Волині, двоє були призвані військкоматами області, 84 отримали високе звання за бої на волинській землі.

   Книга буде цікава та корисна учням, студентам, вчителям, краєзнавцям та усім хто цікавиться історією Волинського краю.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 977 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]