Головна » 2020 » September » 24 » Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» (ФОТО, ВІДЕО)
16:11
Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» (ФОТО, ВІДЕО)
Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» (ФОТО, ВІДЕО)

У рамках проведення 68-ї Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти презентовано науковий збірник її матеріалів.

Захід відбувся 18 вересня 2020 року у змішаному (офлайн/онлайн) режимі. Усі автори збірника і бажаючі відвідати презентацію отримали онлайн-доступ на платформі Google Meet та можливість висловити власну думку щодо публікацій, дискусійних питань, піднятих авторами у збірнику.

Організаторами презентації наукового збірника були Любешівська селищна рада, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Модератор заходу ‒ голова ВВО НСКУ професор Геннадій Бондаренко. Онлайн-супровід забезпечували працівники ВІППО Остапчук Лариса Романівна та Гісь Ігор Володимирович.

До учасників дійства звернулися: Любешівський селищний голова Олег Кух, який привітавши авторів публікацій у збірнику, зазначив, що «ця книга є даниною пам’яті наших предків, які упродовж століть розбудовували Любешівський край і заповіли берегти та примножувати його славу»; директор ВІППО Петро Олешко наголосив на важливості краєзнавчої освіти в системі підготовки вчителів, адже у формуванні особистості педагога ключовими рисами є «глибинні громадянські переконання, вміння і готовність до ведення власних досліджень з історії рідного краю».

Серед виступів авторів збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» відмітимо: Петра Бущука (Любешів), який анонсував дві свої статті «Школа «Благочестивого навчання» в Любешові» та «Сторінки історії Нового Дольська», Валентина Поліщука (Любешів) «Любешівська районна санітарно-епідеміологічна станція», Людмилу Радкевич (Любешів) «Матеріали про героїв АТО з Любешівщини», Геннадія Гулька «З історії православної церкви на Волині. Любешівський район (1945-1990 рр.)», Ірину Вітрик (Київ) «Мала Глуша. Сторінки родинної історії священика Петра Вітрика», Акаша Крішана (Київ) «Досліджуючи мале місто: стан та перспективи розвитку урбаністичних студій на прикладі волинського Ковеля XVI-XVII ст.» та інших.

Учасники презентації збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» переконані, що зі сторінок видання можна дізнатися багато корисного і цінного. Його обсяг (432 с.) та структура (вісім розділів: Давня історія Любешівщини, Природа та екологія краю, Історико-краєзнавчі й туристичні ресурси Любешівщини, Освіта, духовність і культура, Етнографія краю тощо) дають змогу читачеві краще пізнати історію рідного краю, віднайти маловідомі аспекти культурної минувшини цієї поліської перлини.

Збірник за матеріалами 68-ї Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешівщина в історії України і Волині» буде переданий до публічних і шкільних бібліотек Любешівщини.

Джерело: ВІППО

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 279 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]