Головна » 2019 » April » 7 » Презентація книги Михайла Гереця «У світ широкий з Україною в серці»
22:01
Презентація книги Михайла Гереця «У світ широкий з Україною в серці»
Презентація книги Михайла Гереця «У світ широкий з Україною в серці»

Музей історії Луцького братства, відділ Волинського краєзнавчого музею, спільно з ГО «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)» проводить 9 квітня о 16:00 презентацію книги Михайла Гереця «У світ широкий з Україною в серці» (Київ: видавництво «Смолоскип», 2018. 544 с., іл.). Автор, волинянин 1925 р.н., – родом з Люб’язя на Любешівщині, діяч української діаспори у США, член уряду Української Народної Республіки в екзилі.

Пережив радянську і німецьку окупацію, був в лавах УПА, остарбайтером у Німеччині, реалізувався як успішний інженер у США. Серед особистих досягнень Михайла Івановича Гереця – запровадження в навчальних закладах штату Нью-Йорк курсів української мови, включення до університетських програм з прав людини розділу про Голодомор 1932 – 1933 рр.

Автор книги відомий своєю меценатською діяльністю на користь України, підтримкою книговидань, будівництва і відбудови храмів, а в останні роки – підтримкою українських воїнів АТО.

Очолюване Михайлом Герецем Українське православне товариство ім. св. ап. Андрія Первозванного в США фінансово долучилося до відбудови собору Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві і повернення до нього 11 фресок з російського Ермітажу. Брав участь і в пошуку останків Ярослава Мудрого в Америці. Організатор і багатолітній голова Дослідної фундації імені Олега Ольжича у США, яке фінансувало українську науку та літературу.

Організатор презентації книги в Луцьку – Андрій Бондарчук, почесний голова ГО «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)», братчиком якого є М. Герець. В розмові про книгу та її автора візьмуть участь громадські діячі, братчики, історики, політологи, музейники.

За дорученням Михайла Гереця кілька бібліотек Луцька отримають книги в дарунок.

Запрошуємо усіх бажаючих. Вхід вільний.

Адреса музею: Луцьк, вул. Йова Кондзелевича 5.
Телефон для довідок: 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 467 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]