Головна » 2015 » September » 23 » Пікассо у Луцьку!
21:46
Пікассо у Луцьку!
Пікассо у Луцьку!

   23 вересня у Художньому музеї Луцька відбулась унікальна подія світового масштабу – презентація лінориту Пабло Пікассо (1881-1973) «Жінка в кольє» (1959 рік виконання, 1962 рік друку), який у 2013 році було передано Художньому музею Службою Безпеки України. Цей твір є тридцятим із п’ятдесяти авторських відбитків. Цікаво, що у державних музеях України робіт Пікассо немає. Отож, Художній музей володіє коштовним скарбом. (Експерти називають Пікассо «найдорожчим» художником у світі).

   В експозицію цієї міні-виставки увійшли також фотоколажі із життя Пабло Пікассо, автором яких є шведський фотохудожник Ганс Вакнер. Це перший візит митця до України і він вражений її природою і людьми. На презентації Ганс урочисто передав у подарунок музею усю серію фотоколажів «Мій Пікассо».

   Цікавим доповненням цього ряду стали твори талановитого співвітчизника Пабло Пікассо Карлоса Гарсія Лаоса (скульптура, малярство), які демонструють пошуки та осмислення сучасними художниками виражальної мови модерністичного мистецтва. Карлос також передав свої твори малярства у подарунок Художньому музею і побажав розширення виставкових площ.

   Куратор проекту: Навроцька Зоя Михайлівна

   Куратори проекту: Зоряна Куц та Тетяна Голубчук. Власне завдяки цим талановитим лучанкам, які зараз працюють у Києві, Ганс Вакнер та Карлос Гарсія Лаос потрапили до Луцька.

   Карлос Гарсія Лаос та Гнатів Тетяна Федорівна, начальник міського управління культури, яка сприяє реалізації мистецьких проектів.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 1092 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]