Головна » 2021 » June » 29 » «Олицька переберія» відбулася (ФОТО, ВІДЕО)
17:44
«Олицька переберія» відбулася (ФОТО, ВІДЕО)
«Олицька переберія» відбулася (ФОТО, ВІДЕО)

З нагоди відкриття туристичного сезону відбувся фестиваль «Олицька переберія», який зібрав кілька тисяч місцевих мешканців та гостей, презентувавши Олику як місце з багатовіковою історією. Основні заходи відбувалися на території замку, у його внутрішньому дворику.

Волинський краєзнавчий музей теж долучився до проведення цього дійства, запропонувавши відвідувачам фестивалю ряд цікавинок, які доповнили захід пізнавальною частиною.

Зокрема, науковими співробітниками музею було підготовлено та розгорнуто банерну виставку «Олика: погляд крізь віки».

Для всіх охочих проводилася оглядова екскурсію пам’ятками Олики «(Не)відома Олика».

Гостям фестивалю вперше дозволили оглянути підземелля замку, які раніше були недоступні для відвідувачів. Справжнє їх захоплення викликала містична, театралізована екскурсія з каганцем «Таємниці олицьких підземель», яку презентував завідувач науково-експозиційного відділу давньої, середньовічної та нової історії Волині Волинського краєзнавчого музею Тарас Верба.

На фестивалі музейники підготували і зону лекторію, де відвідувачам було запропоновано дізнатися від історикині Тетяни Яцечко-Блаженко, де і як шукати інформацію про свій родовід, обговорити туристичний потенціал Олики, а від музейника Тараса Верби почути про пам’ятки з Олики та замку Радзивіллів, які нині зберігаються у Волинському краєзнавчому музеї.

Було створено і зону майстер-класів, де всі бажаючі могли зробити родове дерево та глиняний виріб з відбитком частини герба Станіслава Альбрехта Радзивілла.

Відвідувачі мали змогу отримати на згадку про фестиваль шість пам’ятних поштівок із зображеннями замку Радзивіллів та Олики, виготовлених з фото початку ХХ ст., які нині знаходяться у колекції Волинського краєзнавчого музею.

Крім того, по території Олицького замку музейниками були розташовані QR-коди, завдяки яким відвідувачі за допомогою смартфону чи планшету мали змогу ознайомитися з ретросвітлинами та історичними довідками, які дають більше інформації про пам’ятку.

Фестиваль представив Олику як справжню туристичну перлину Волині. Приємно, що науковці Волинського краєзнавчого музею, взявши участь у цьому дійстві, зробили свій внесок у популяризацію пам’яток нашої історико-культурної спадщини.

Відео UA: Волинь:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 341 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]