Головна » 2019 » March » 12 » Обласний музей запрошує на зустріч із добровольцями батальйону «Айдар»
22:23
Обласний музей запрошує на зустріч із добровольцями батальйону «Айдар»
Обласний музей запрошує на зустріч із добровольцями батальйону «Айдар»

У рамках проекту «Наші захисники» у п’ятницю, 15 березня, о 12 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться зустріч із волинянами – добровольцями батальйону «Айдар», які одними з перших стали на захист України.

Військове формування виникло у травні 2014 р., як 24-й батальйон територіальної оборони Луганської області. Легендарна назва «Айдар» походить від однойменної річки Луганській області, в районі якої батальйон зав’язав свої перші бої з ворогом. У складі формування була створена друга рота «Захід» під командуванням волинянина Лапіна Ігоря Олександровича (позивний «Зола») – нині депутата Верховної Ради України. Батальйон «Айдар» продовжує виконувати завдання у зоні ООС.

На зустріч із волинськими добровольцями – захисниками України запрошуються усі бажаючі. Давайте подякуємо бійцям батальйону за їхню самопожертву, вшануємо хвилиною мовчання полеглих героїв.

Проект «Наші захисники» популяризує внесок волинян в оборону державного суверенітету і територіальної цілісності України, направлений на збір і вивчення матеріалів про війну на сході України з метою збереження історичної пам’яті і протидії ворожій пропаганді.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 378 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]