Головна » 2018 » July » 3 » Обласний музей пропонує… дорогоцінний дарунок творчості
16:26
Обласний музей пропонує… дорогоцінний дарунок творчості
Обласний музей пропонує… дорогоцінний дарунок творчості

6 липня 2018 р. о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Дорогоцінний дарунок творчості», на якій представлені курсові та дипломні творчі роботи студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А. Ю. Кримського, створених під керівництвом викладачів предметної (циклової) комісії Мартинюк Л. Г., Білик О.С., Залуніної В.В., Щурука В. Г., Гусєвої О. Г.Токаревої Т. М., Білець Н. В., Гудим О. В., Дядіо О. Є.

Представлені експонати різноманітні за матеріалами, технікою виготовлення та тематикою. До уваги відвідувачів декоративні вироби з дерева, оздоблені художнім різьбленням та декоративним розписом: скриньки та тарелі, цукерниця та ін. Складною у виконанні є вирізьблена з дерева картина «На полюванні», на якій сцена мисливства немов оживає перед очима відвідувача. Традиційний восковий розпис на виставці представлений на страусиних та курячих яйцях у вигляді композицій та аплікації кракле.

Окремим розділом експонуються картини та декоративні тарілки, створені технікою розпис на склі, де прозорість скла у поєднанні з фарбами, створює ілюзію вітражу у виставковому просторі.

У відносно новій техніці стімпанку створені творчі композиції на морську тематику під назвою «Дагон», «Морський коник» та «Підкорювач небес» (корабель). Додають кольору та яскравості виставці зразки образотворчого мистецтва, виконані у художньому стилі пуантилізму, де зображення нанесені на полотно дрібними крапками, від чого і назва даної техніки – крапковий живопис. Для огляду представлені творчі графічні роботи, що виготовлені нитяною графікою або ізониткою майстерними руками студенів. Зокрема, карта України, карта світу та інші.

Усім любителям прикрас буде не менш цікаво переглянути представлені у вітринах виставки доповнення до одягу (браслети, гердани), краватки, новорічні іграшки, вишиті атласними стрічками та бісером.

Виставка діятиме впродовж липня – серпня 2018 року за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 452 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]