Головна » 2018 » July » 9 » Обласний музей має дорогоцінний дарунок. Приходьте і побачите! (ФОТО, ВІДЕО)
16:10
Обласний музей має дорогоцінний дарунок. Приходьте і побачите! (ФОТО, ВІДЕО)
Обласний музей має дорогоцінний дарунок. Приходьте і побачите! (ФОТО, ВІДЕО)

6 липня 2018 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Дорогоцінний дарунок творчості», на якій представлені курсові та дипломні творчі роботи студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю.Кримського, що були виготовлені впродовж 2017–2018 років.

Володимир-Волинський педагогічний коледж розпочав підготовку студентів ще у 1939 року та є одним із найстаріших на Волині. У 1993 році в навчальному закладі було відкрито спеціальність «Образотворче мистецтво». Представив педагогічний коледж заступник директора з навчальної роботи – Юринець Олександр Олексійович.

При коледжі діє музей, ініціатором його створення була Мартинюк Леся Георгіївна, яка також очолює циклову комісію викладачів образотворчого мистецтва. Завдяки її сприянню роботи студентів розміщено у виставковому залі Волинського краєзнавчого музею.

На заході були присутні викладачі коледжу, студенти, музейники, гості міста та лучани. Виконані студентами роботи, що розміщені на виставці, представили їх керівники: Мартинюк Леся Георгіївна, Залуніна Валентина Володимирівна, Білик Оксана Сергіївна, Гусєва Оксана Григорівна, Токарева Тетяна Миколаївна.

Гостем заходу була Калитюк Марія, випускниця коледжу, її диптих «Диво-світ» розміщений у вітрині виставкового залу. Марія висловила слова вдячності своїм викладачам за знання та навички, здобуті під час навчання у коледжі.

Виставка створена працівниками відділу етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею, які давно співпрацюють з колективом Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю.Кримського. Викладачі та студенти щорічно приймають активну участь у обласних конкурсах, що проходять на базі музею: «Волинська писанка третього тисячоліття» та «Конкурс Різдвяної атрибутики».

По завершенні заходу, подарунки від навчального закладу було вручено в. о. директора Силюку Анатолію Михайловичу. На постійне зберігання подаровано у фонди музею вишиту ікону та барвисту хустину. Анатолій Михайлович підкреслив художню та професійну якість представлених на виставці робіт, подякував за співпрацю та побажав процвітання навчальному закладу,високих здобутків студентам та випускникам.

Виставка діятиме у дні роботи музею впродовж липня–серпня 2018 року за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20.

Фото Л. Максимова

Відео ТРК Аверс:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 813 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]