Головна » 2014 » July » 25 » На Волині виявили сліди масштабного злочину НКВС (ФОТО, ВІДЕО).
17:17
На Волині виявили сліди масштабного злочину НКВС (ФОТО, ВІДЕО).
На Волині виявили сліди масштабного злочину НКВС (ФОТО, ВІДЕО).

   ДП «Волинські старожитності», які входять до ВГО «Союз «Народна Пам’ять», спільно із Радою Охорони Пам’яті Боротьби і Мучеництва та Волинським краєзнавчим музеєм продовжують дослідження у Володимирі-Волинському на городищі, де поруч із залишками замка Казимира Великого XIV ст. відбувалися масові розстріли громадян польської національності, – повідомляє ДП «Волинські старожитності».

   Цього року пошуковцями виявлено поховальну яму №6, розмірами 5,5х6,2 м, в якій знайдені і ексгумовані більш 500 цивільних і військових осіб польської національності. Серед супровідних матеріалів виявлено польські військові ґудзики до мундира, підкови до військових польських чобіт, католицькі іконки, 9 золотих монет.

   Про те, що злочин здійснила НКВС свідчить велика кількість (більше 70) гільз від пістолета ТТ. Нелюди розстрілювали і жінок, і дітей в потилицю, опісля добивали прикладами і засипали тіла вапном.

   У могилі відсутній анатомічний уклад тіл, масово потрощені черепа — дивитися на все це навіть професійному археологу важко.

   Але вже на сьогоднішній день можна з впевненістю сказати, що, як і у попередні роки, виявлено жертви НКВС. Не євреїв, розстріляних УПА чи нацистами, а саме поляків. Архіви, на жаль, про цю страшну трагедію мовчать.

   Пошук буде продовжено.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 988 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]