Головна » 2020 » June » 19 » Музеї збирають колекції речей, пов’язаних з пандемією (ФОТО, ВІДЕО)
12:41
Музеї збирають колекції речей, пов’язаних з пандемією (ФОТО, ВІДЕО)
Музеї збирають колекції речей, пов’язаних з пандемією (ФОТО, ВІДЕО)

Волинські музеї почали збирати експонати сучасної історії, пов’язаної з пандемією COVID-19. Волинян просять допомогти музейникам з наповненням колекцій.

Суспільне телебачення побувало у двох волинських музеях де вже почали формувати фонди пов’язані з пандемією коронавірусу в Україні.

У Ковельському історичному музеї першими експонатами стали тканинні маски з орнаментами, вишитими за схемами, зібраними Оленою Пчілкою. Волинський краєзнавчий музей також почав збирати артефакти карантинного періоду. Подаровані закладу експонати виготовила вишивальниця Тетяна Ведмедюк.

«Враховуючи умови сучасного карантину і розуміючи, що це одна із трагічних сторінок історії людства, ми почали формувати групу так званих карантинних експонатів. Одними з перших таких експонатів є ось ці милі тканинні масочки», каже зберігачка фондів Ковельського історичного музею Мирослава Мороз.

В обласному краєзнавчому музеї, що у Луцьку, теж почали збирати колекцію речей, пов’язаних з пандемією. Музейники кажуть: колекцію хочуть поповнити медичними костюмами, спеціальними захисними масками та окулярами, які виготовлялись для лікарів під час пандемії.

«Музейні скарби – це не тільки речі, яким по 100-200 років, і через певний період це теж буде наша історія, і те, що сьогодні відбувається – це теж є історія. Якісь оголошення, що музей закритий на карантин. Баночки з-під антисептика, які були суто в нас, використались, чи нові баночки, ми їх теж намагаємось збирати», – розповідає завідувачка музейного відділу Валентина Машлай.

Працівники музеїв просять волинян долучатися до наповнення колекцій. Єдина умова, каже Валентина Машлай: всі речі повинні бути чистими та продезінфікованими.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]