Головна » 2014 » July » 16 » Міні-виставку „Старий альбом розповідає про Гадяч і Зелений Гай Олени Пчілки” відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.
13:55
Міні-виставку „Старий альбом розповідає про Гадяч і Зелений Гай Олени Пчілки” відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.
Міні-виставку „Старий альбом розповідає про Гадяч і Зелений Гай Олени Пчілки” відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.

   До 165 річниці від дня народження Олени Пчілки у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки було презентовано міні-виставку «Старий альбом розповідає про Гадяч і Зелений Гай Олени Пчілки».

   Термін «міні» стосується не кількості фотографій ювілярки з її Батьківщини, її сім'ї, краєвидів на родинних світлинах, фотолистівок кінця XIX − першої половини XX ст. (їх 33), а площі експозиції.

   Вона розміщується на сторінках старовинного альбому, який кожен відвідувач музею може взяти до рук і, уявивши як Олена Пчілка любовно розповідаючи чоловікові, дітям про край, де народилася, помандрувати з Драгоманівської гори луками, що «яріють зеленощами свіжих трав, перелісків та поодиноких розкішних дерев, що розбіглися по тих просторах», до маленької церковки в честь патрона міста Архангела Михаїла, оглянути краєвиди «ліворуч від Драгоманівської гори», де «хатки розбіглися по підгір'ю разом з садочками, вільно, де самі хотіли, спускаючись до гадяцького Подолу», помилуватися Пслом і Грунню, урочищами Підварок і Заїр, історичними місцями Гадяча.

   З текстового матеріалу можна дізнатися про багате минуле Гадяча, історію родини Драгоманових у цьому краю, внесок Олени Пчілки і Лесі Українки в культуру Полтавщини та її вплив на творчість обох письменниць.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 893 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]