Головна » 2017 » June » 7 » Малятам про малят – звірят і пташенят
15:57
Малятам про малят – звірят і пташенят
Малятам про малят – звірят і пташенят

До Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят». Рішення про його щорічне відзначення на міжнародному рівні було прийняте на Конференції Організації Об’єднаних Націй по охороні довкілля, яка відбулась у Стокгольмі 5–16 червня 1972 року. В Україні Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища відзначається з 1973 року.

Учасники заходу, вихованці дитячого садка № 6 міста Луцька, під керівництвом працівників відділу природи проклали екологічну стежку по експозиційних залах музею. Діти ознайомилися із природоохоронними операціями, що проводяться в Україні впродовж календарного року, зокрема, по охороні новорічних ялинок, підгодівлі птахів і звірів у зимовий період, зустрічі птахів навесні, проведенню місячників тиші у травні та червні, розчищенню джерел та ін. Юні захисники природи переглянули мультфільм «Про кота, Васю і мисливську катавасію», зробили висновки про шкоду фактору турбування для живої природи. Малята познайомилися також із багатствами волинських лісів, правилами відпочинку на природі та безпечного поводження з вогнем.

Дошкільнята отримали нагоду перегорнути сторінки Червоної книги України, зустрітися із її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясувати причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни.

Познайомились малята з птахами, які живуть поряд із людиною: горобцем, сірою вороною, круком, білим лелекою, зозулею, сорокою, совою – героями казки Лесі Українки «Біда навчить».

Чудові пташечки-свищики, персонажі твору нашої видатної землячки, виготовлені та подаровані музеєві волинським гончарем Анатолієм Філозофом – гостем музею. Майстер продемонстрував музичні можливості своїх виробів.

Діти спробували і свої сили у грі на свищиках і народних таночках «Два веселі гуси» та «Ой, у лузі калина».

Мета музейного екологічного уроку – виховання бережливого ставлення до природи рідного краю, поваги до людей, чия професія – захист довкілля.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 952 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]