Головна » 2017 » June » 28 » Конституція України: з історії боротьби за демократичні цінності (ФОТО, ВІДЕО)
09:44
Конституція України: з історії боротьби за демократичні цінності (ФОТО, ВІДЕО)
Конституція України: з історії боротьби за демократичні цінності (ФОТО, ВІДЕО)

У приміщенні Волинського краєзнавчого музею експонується фотодокументальна виставка «Конституція України: з історії боротьби за демократичні цінності».

Сформована вона на основі оригінальних документів, світлин, плакатів, книг, газет, рукописних матеріалів з фондів музею, починаючи з початку XVIІІ століття та закінчуючи сьогоденням. Зокрема, увазі відвідувачів представлені фотокопії сторінок «Пактів і Конституції…» Гетьмана Пилипа Орлика (1710 р.), проекти Конституцій УНР (1917–1920 рр.), фотографії тих українських діячів ХХ століття, які були причетні до створення сучасного Основного Закону нашої країни, тощо.

Унікальними є матеріали, передані до музею колишніми народними депутатами Верховної Ради України Андрієм Бондарчуком і Миколою Жулинським. Серед них, зокрема, чотири, нині вже доволі раритетні, оригінальні проекти Конституцій України 1992–1996 років та експресивні примітки (своєрідна літописна стенографія) Миколи Жулинського на аркушах з окремими статтями проекту Основного Закону, зроблені ним під час обговорення і голосування за нього в ніч з 27 на 28 червня 1996 року.

Окремим блоком представлені й саморобні плакати і листівки з витягами із Конституції України та закликами, щодо дотримання прав людини, які у різні роки (в тому числі й під час Революції Гідності) виготовляли борці за дотримання демократичних норм у нашій країні.

Виставка «Конституція України: з історії боротьби за демократичні цінності» буде працювати в дні роботи музею до кінця липня 2017 року.

Провідний науковий співробітник
відділу новітньої історії Лис Сергій

Відео ПАТ НСТУ ВРД:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1215 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]