Головна » 2015 » September » 26 » Хресний хід до Холмської Чудотворної ікони Богородиці
11:56
Хресний хід до Холмської Чудотворної ікони Богородиці
Хресний хід до Холмської Чудотворної ікони Богородиці

   21 вересня відбулася хресна хода віруючих Української Православної церкви Київського Патріархату до Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка була виставлена для богомілля біля Музею волинської ікони. Ікона була прикрашена рушником, який вишила Надія Горлицька, в родині якої в радянський час зберігався Чудотворний образ. Віряни і священнослужителі несли до святині букети червоних троянд, які символізують Діву Марію, та свої щирі молитви до неї.

   Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Численні паломники підходили вшановувати Чудотворний образ, а духовенство з усієї єпархії служило акафіст Богородиці. Учасниками прощі також були викладачі та студенти Волинської православної богословської академії.

   На завершення богослужіння до його учасників короткі слова промовили владика Михаїл та завідувач музею Тетяна Єлісєєва. Владика Михаїл подякував працівникам музею за їх працю по збереженню давніх святинь Волині і можливість щороку здійснювати паломництво до Чудотворної ікони. Тетяна Єлісєєва зазначила, що 12 вересня виповнилося15 років від дня передачі Холмської Чудотворної ікони Богородиці до музею і підкреслила, що сьогодні твориться сучасна історія її пошанування віруючими різних християнських конфесій. Вона також подякувала за пожертви, які склали паломники. Ці кошти музей використовує на реставрацію волинських образів.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 811 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]