Головна » 2015 » September » 8 » Хресний хід до Чудотворної Холмської ікони Богородиці
15:34
Хресний хід до Чудотворної Холмської ікони Богородиці
Хресний хід до Чудотворної Холмської ікони Богородиці

   6 вересня 2015 року вже в одинадцятий раз, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, до Музею волинської ікони прийшли віруючі Української православної церкви для пошанування Чудотворної Холмської ікони Богородиці. Десятки священнослужителів, студенти Волинської духовної семінарії і сотні вірян пішою ходою пройшли вулицями Луцька, несучи хрести і хоругви, співаючи духовні піснеспіви.

  

    Біля музею був відслужений молебень із Акафістом до Холмської ікони Божої Матері. Особливі молитви до Богородиці підносили православні волиняни за мир в Україні, за припинення війни на сході нашої держави. Священики здійснили також обряд миропомазання віруючих. Поміщений у спеціальному виносному кіоті, Чудотворний образ був надзвичайно гарно прикрашений живими квітами. Протягом кількох годин люди йшли суцільним потоком до давнього намоленого образу. Були тут і сивочолі чоловіки, і жінки різного віку, багато молодих людей. Зворушливо було бачити, як разом з татом чи мамою цілували чудодійну ікону маленькі дітки. Особливо піднесену атмосферу свята доповнювали піснеспіви на честь Богородиці, майстерно виконані хорами семінаристів під керівництвом о. Петра Муляра та священиків.

   

   На завершення дійства, звертаючись до присутніх, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта подякував працівникам Музею волинської ікони за невтомну працю по збереженню багатої духовної і культурної спадщини Волинського краю. Тетяна Єлісєєва, завідувач Музею волинської ікони, подякувала Владиці Ніфонту за багаторічну підтримку музею, а всіх присутніх запросила приходити до музею для пізнання високого і прекрасного.

   Щедрі пожертви, зібрані під час хресного ходу, вже традиційно були передані для реставрації волинських ікон. А перед тим, як Холмська Чудотворна ікона мала повернутися у стіни музею, її проводжали духовними піснями, стоячи навколішки, прихожани Покровського храму Луцька.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 899 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]