Головна » 2019 » April » 3 » «Душа крізь погляд» – тематика робіт Вікторії Марценюк
14:48
«Душа крізь погляд» – тематика робіт Вікторії Марценюк
«Душа крізь погляд» – тематика робіт Вікторії Марценюк

Ківерцівський краєзнавчий музей та Ківерцівська дитяча музична школа презентували виставку малюнків викладачки музичної школи Вікторії Марценюк.

Вікторія Марценюк

В актовому залі школи святково, у всіх піднесений настрій: виставляюся художні роботи талановитого музичного педагога, про хобі якого не всі знали. Прийшли колеги, багато учнів, батьків.

Актовий зал музичної школи

Вікторія Марценюк за фахом музикант. Народилася в м. Ковель. Закінчила Луцьку школу №21, музичну школу № 1 по класу бандури. Самостійно засвоїла курс гри на гітарі. Навчаючись у Луцькому музичному училищі на хоровому відділу, перейшла на відділ народних інструментів і у 1998 році закінчила його з відзнакою. Стала працювати у дитячій музичній школі в рідному місці, нині – в Ківерцях викладачем гри на гітарі.

«Як прийшла до образотворчого мистецтва?» – запитують присутні колеги.

Вікторія розповідає, що ще пише вірші. Приблизно два роки тому вона отримала пропозицію проілюструвати один з поетичних творів. «З цього все і почалося. Спочатку було море зіпсованого паперу, нервів. Але бажання навчитися малювати і щоденна практика перемогли» – зізнається далі наша героїня.

Минулого року мала першу персональну виставку у Луцьку, в РЦ «Промінь». Основна тематика – портрети, тварини. Техніка виконання – олівець.

Донька

На нинішній презентації Вікторію щиро вітали колеги, працівники владних структур. Вихованці, лауреати міжнародного конкурсу «Соняшник» Данило Супрунюк виконав на гітарі «Танець Августа» Райнера Фалька, а твори «Дерево» і «Човен»в обробці Вікторії Марценюк – Каріна Харчук та Влад Прокопчук.

Розширену виставку авторки (понад 40 робіт) під назвою «Душа крізь погляд» ківерчани та гості міста можуть переглянути з 8 квітня до 31 травня 2019 року в Ківерцівському краєзнавчому музеї з 10 до 15 години щодня, крім вихідних.

Степан Войчик,
в. о. директора Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 429 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]