Головна » 2017 » June » 9 » «Дивоцвіти творчості» до 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею
11:46
«Дивоцвіти творчості» до 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею
«Дивоцвіти творчості» до 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею

З нагоди 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею, яке буде відзначатися 3-4 листопада 2017 року, в рамках спільного проекту Центру творчості та Маневицького краєзнавчого музею «Юні таланти Маневиччини початку ХХІ століття», у стінах музею виставкою дитячих робіт вихованців Маневицького районного ЦТДЮ «Дивоцвіти творчості» 8 червня було розпочато цикл ювілейних заходів.

Про презентацію проекту, та словом подяки з врученням квітів розпочав дійство директор музею Петро Хомич: …«Головною метою виставки є популяризація декоративно – ужиткового мистецтва, поширення знань про цей вид творчості. …Витонченість, ніжність, вміле поєднання кольорів надають роботам вишуканості та відповідного естетизму».

В свою чергу директор Маневицького ЦТДЮ Валентина Ковальчук, розповіла про подальші виставки які будуть експонуватися в музеї, а про сьогоднішню виставку що, …«кожна робота, як керівника, так і вихованців – це відповідний задум і втілена ідея. Пейзажні роботи втілені в багатьох техніках. В експозиції виставки представлено багато технік: художня вишивка (одностороння і двостороння гладь), вишивка хрестиком, живопис (малюнок на склі), тестильні ляльки, техніка деку пажу, м’яка іграшка, нитянка, бісероплетіння, плетіння з паперових трубочок. Чільне місце займають вироби керівника студії ДПМ «Дитячий вернісаж» Людмили Павлюк, а також її вихованців Анни Балик, Ірини Цьопич, Валерії Охоти, Олени Балик, Юлії Редько.

В своєму виступі Людмила Павлюк ознайомила відвідувачів про роботу студії та її вихованців, як окремі вироби народжуються із найпростіших підручних матеріалів, але в руках дітей та керівника стають привабливими ... «Спільна праця керівника та дітей з часом переростають в мистецтво, яке дарує людям радість та позитивні емоції»..., … «На мою думку діти, які відвідують наші гуртки відрізняються від інших дітей, тому, що їм пощастило в дитинстві пізнати радість світу творчості, випробувати свої здібності, та мати змогу створити щось своїми руками»…

Від вихованців слово промовила Анна Балик, яка займається в студії з восьми років навчання оволодівши різноманітними техніками декоративно-прикладного мистецтва – це і вишивання бісером, декоративні дерева з бісеру, вишивання хрестиком, малюнок на склі, плетіння з газетних смужок, текстильні ляльки. Вона свої роботи використовує для оздоблення інтер’єру у своїй домівці, та з задоволенням дарує сувеніри зроблені своїми руками … «Для мене це шедеври. Ще хочу додати, що моє захоплення розділяють мої батьки»…

Від членів клубу «Золотий вік» слово подяки висловила Галина Миколаївна Горайчук …«Що ці витвори мистецтва, я особисто хотіла б бачити в себе дома».

Місцева поетеса Любов Боричевська завершуючи презентацію в своїй промові наголосила, що найбільшу увагу привертають роботи, де висвітлена тема краси природи та процитувала свої поетичні рядки:

Якщо шедевр – його оцінять люди,
Якщо краса – у серці обізветься.
Мистецтво справжнє завжди вічним буде,
І нитка вишита народом хай не рветься.

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 646 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]