Головна » 2020 » April » 10 » Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною
13:26
Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною
Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною

Цей рік на Волині проголошено Роком Андроника Лазарчука. У Художньому музеї розгорнуто велику художньо-меморіальну виставку «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною», відкриту в рамках святкування 150-річчя українського художника, педагога та культурного діяча.

У січні 2020 року виповнилося 150 років від дня народження українського художника, уродженця Волині (с. Уховецьк, нині Ковельського району) Андроника Лазарчука (1870–1934). Твори художника представлені в Художньому музеї в Луцьку, в ряді музеїв України (Національному художньому музеї України, Музеї видатних діячів української культури в Києві, Чернігівському та Хмельницькому художніх музеях) та Національному художньому музеї Білорусі. Найбільша збірка робіт Андроника Лазарчука зберігається у Волинському краєзнавчому музеї. Це біля 100 творів живопису і графіки, частина яких ніколи не експонувалась і буде вперше після реставрації презентована на виставці.

У рамках ювілейної виставки представлено твори живопису, графіки, документи, меморіальні речі з фондів Волинського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Ювілейна виставка відображає усі напрямки й періоди творчості Андроника Лазарчука, одного із самобутніх художників України, до кінця ще не вивчених і не поцінованих. Хронологічні межі виставки 1892–1934 рр.

Нині, під час карантину, ми не можемо запросити відвідувачів оглянути її. Тому пропонуємо подивитися фото виставки та насолодитися творчою спадщиною відомого українського художника, педагога та культурного діяча, уродженця с.Уховецьк на Волині.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 312 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]