Головна » 2020 » June » 5 » 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища
11:26
5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища
5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища

Рішення про щорічне відзначення цього дня було прийняте на Конференції Організації Об’єднаних Націй по охороні довкілля, яка відбулась у Стокгольмі 5 – 16 червня 1972 року. В Україні це свято відзначається з 1973 року.

Щорічно, 5 червня, впродовж кількох десятиліть відділ природи Волинського краєзнавчого музею запрошує найменших своїх відвідувачів – вихованців дитячих садочків, на екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят», або на екологічну годину «Люби, бережи і знай свій рідний край». Учасники цих заходів під керівництвом екскурсоводів прокладають екологічну стежку експозиційними залами музею. Малята вивчають правила відпочинку на природі та безпечного поводження із вогнем. Дошкільнята користуються нагодою перегорнути сторінки Червоної книги України, зустрітися з її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясувати причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни. Проте, цього року пропонуємо переглянути фото з минулих екологічних заходів.

Мета музейних екологічних заходів – виховання бережливого ставлення до природи рідного краю, поваги до людей, які займаються захистом довкілля.

Працівники відділу музейного розвитку
та екскурсійного забезпечення з
сектором маркетингу та комунікацій
Волинського краєзнавчого музею

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 572 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]