Головна » 2020 » June » 1 » 1 червня – Міжнародний день захисту дітей
12:37
1 червня – Міжнародний день захисту дітей
1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними прославляли свої родини та рідний край.

У рамках шкільних канікул планувалося 1 червня провести в Музеї історії Луцького братства інтерактивну екскурсію на тему: «Чого і як навчали в братській школі». Під час екскурсії діти мали б можливість ознайомитися з пам’ятками архітектури Луцького братства та музейною експозицією, а через інтерактивну форму – пробувати вчитися писати кириличну абетку за прописами XVII ст.

Що цікаво, що саме із середини XVII ст. почали дитину сприймати вже не як «незрілого» дорослого, а як окрему людську істоту, зі своїми особливостями, статусами, можливостями, обмеженнями.

Ідеї Просвітництва викликали нові погляди: на потребу матеріального забезпечення, вихованні, спеціальному догляді за дітьми.

1 червня – одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно – 1 червня.

Отож, після закінчення карантину чекаємо дітей – дошкільного та шкільного віку, в Музеї історії Луцького братства на інтерактивну екскурсію: «Чого і як навчали в братській школі».

А для наших майбутніх маленьких відвідувачів нині пропонуємо казку про Луцьке братство дитячої письменниці Наталки Гуркіної! Послухайте:

Працівники Музею історії Луцького братства,
відділу Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 630 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]