Головна » 2019 » March » 4 » 1 березня – День котів
17:59
1 березня – День котів
1 березня – День котів

До Всесвітнього дня котів науковці відділу природи Волинського краєзнавчого музею підготували і провели науково-освітній захід у ДНЗ №7 «Лелітка» міста Луцька.

Початок весни – особливо активний період для кішок, тому це свято традиційно відзначається в перший день березня. В Україні цей день святкується з 2004 року.

Кішка – це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин – фелінологія, твердить, що коти є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак.

Перші кошачі з'явилися на нашій планеті близько 50 мільйонів років тому. Впродовж наступних 25 мільйонів років у процесі еволюції з них сформувалися ранні сучасні види кішок, які населяють земну кулю і дотепер.

Фелінологи стверджують, що у світі сьогодні налічується 256 видів котів, які, безумовно, доповнюють затишок у всьому нашому житті.

За даними Ліонського університету в світі близько 400 мільйонів домашніх котів. Найбільше їх в Австралії, де на 10 жителів приходиться 9 котів. На Азіатському континенті перше місце за Індонезією (тут більше 30 мільйонів пухнастих звірів), а в Європі першість належить Франції, жителі якої мають під своєю опікою 8 мільйонів котів. В той же час є країни, де домашній кіт майже не зустрічається (наприклад, Перу та Габон).

Старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Ланшина Л. В. розповіла вихованцям садочка про диких предків котів, про особливості життя і поведінки домашніх улюбленців, їх користь для людини і лікувальні властивості.

Малюки із захопленням послухали цікаву розповідь про звичаї і традиції шанування котиків в давнину, про народні пісні, колискові, оповідки, казки, де кішка виступає в ролі оберегу сім’ї та захисту дітей.

Малята переглянули повчальний мультфільм «Кіт, який гуляв сам по собі», за мотивами казки Р. Кіплінга.

Вихованці садочка також підготували вірші, пісні та малюнки про улюблених пухнастиків.

На завершення свята малеча отримала в дарунок розмальовки котиків.

Всесвітній день котів – це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повну турботи і ніжності, тоді кішки обов'язково подарують своїм господарям своє приємне муркотання.

Вітаємо всіх любителів кішок зі святом, цінуйте своїх «домашніх тигрів», бо як казав Віктор Гюго, Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 354 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]