Головна » 2020 » September » 16 » 15 вересня – 20-річчя передачі Холмської ікони Богородиці Волинському краєзнавчому музею
13:00
15 вересня – 20-річчя передачі Холмської ікони Богородиці Волинському краєзнавчому музею
15 вересня – 20-річчя передачі Холмської ікони Богородиці Волинському краєзнавчому музею

15 вересня 2000 року відбувся акт передачі Холмської Чудотворної ікони Богородиці від її хранительки Надії Горлицької, а в її особі від Волинського товариства «Холмщина», до Волинського краєзнавчого музею у довічну власність.

В умовах договору зазначалося, що ікона зберігається лише у м.Луцьку і музей зобов’язується зберігати, експонувати у своєму приміщенні та забезпечувати її охорону, наукове дослідження і реставрацію. Подія підписання договору відбулася у приміщенні Волинської облдержадміністрації у присутності представників влади, юристів і журналістів.

Протягом двадцяти років працівники музею, усвідомлюючи відповідальність перед Богом і людьми, доклали усіх зусиль для того, щоб Холмська Чудотворна ікона Богородиці була відреставрована, збережена, відкрита для людей і достойно пошанована.

Наразі музейники готують виставку «Холмська Чудотворна ікона Богородиці. Сторінки історії», яку незабаром матимуть можливість побачити відвідувачі.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 236 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]