Головна » 2020 » December » 21 » Завершується рік Андроника Лазарчука на Волині
18:37
Завершується рік Андроника Лазарчука на Волині
Завершується рік Андроника Лазарчука на Волині

22 грудня о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація каталогу творів живопису і графіки українського художника Андроника Лазарчука (1870–1934) «Митець землі волинської» (автор і укладач Тамара Левицька). Це перше видання, яке розповідає про життя і творчу спадщину українського художника, уродженця Волині Андроника Лазарчука.

У рамках презентації відбудеться підбиття підсумків року Андроника Лазарчука на Волині. Завершується реалізація науково-мистецького проєкту «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем з Україною» до 150-річчя від дня народження. Мета проєкту: збереження і популяризація творчої спадщини Андроника Лазарчука, ознайомлення населення Волинської області й України з культурно-рекреаційним потенціалом регіону.

Нагадаємо, що в рамках проєкту у січні–березні 2020 року в Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, у Луцьку експонувалась художньо-меморіальна виставка творів живопису і графіки А. Лазарчука з фондів Волинського краєзнавчого музею та Музею Лесі Українки при Волинському національному університеті імені Лесі Українки (автор експозиції Тамара Левицька).

Виставка творів художника у серпні–листопаді 2020 року працювала у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. Нині роботи митця можна побачити у Волинському краєзнавчому музеї.

Знаковою подією у мистецькому житті є видання у рамках проєкту каталогу творів живопису і графіки А. Лазарчука «Митець землі Волинської».

Автор вступної статті і укладач каталогу Тамара Левицька, старший науковий співробітник Художнього музею, яка більше 30 років займається дослідженням життя і творчості митця. Передмова «Митець, час і ми. Принагідні розмисли» Сергія Романова, доктора філологічних наук. У каталозі подано понад 100 творів живопису і графіки з фондів Волинського краєзнавчого музею. Більшість публікується вперше. Цей невеличкий альбом-каталог є першим друкованим виданням творів А.Лазарчука.

Каталог видано коштом благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь – Україна».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 159 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]