Головна » 2014 » Березень » 7 » З ім’ям Шевченка в серці.
18:03
З ім’ям Шевченка в серці.
З ім’ям Шевченка в серці.
У Волинському краєзнавчому музеї, а саме у Меморіальній експозиції Шевченківська світлиця Миколи Куделі, 7 березня 2014 року відбувся вечір-портрет «З ім’ям Шевченка в серці». Захід було приурочено 100-річчю від дня народження нашого земляка, громадського діяча, просвітянина та збирача шевченкіани Миколи Куделі.





У ці березневі дні, коли Україна і світ відзначають 200-річчя великого Пророка та Кобзаря українського народу Тараса Шевченка, Волинь вшановує також і пам’ять Миколи Павловича Куделі – людини, що пронесла крізь своє тяжке життя ім’я Шевченка.
Присутні мали можливість ознайомитися із зібранням Миколи Куделі, унікальними експонатами, а саме: рідкісними та найстарішими виданнями «Кобзаря», альбомами про Шевченка, колекціями марок, листівок, екслібрисів, малюнків, листів. Вони послухали розповідь правнучки Миколи Куделі Марії Філонюк, про те як збиралася колекція і як Шевченко став невід’ємною частиною життя її прадіда.



Спогадами, думками про Миколу Куделю та роль, яку відіграла у його житті постать Шевченка, поділилась лауреат обласної премії імені Миколи Куделі, головний хранитель Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар.




 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 705 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]