Головна » 2019 » August » 3 » Волонтери з шести країн приводять до ладу Рокинівський музей-скансен (ФОТО, ВІДЕО)
13:46
Волонтери з шести країн приводять до ладу Рокинівський музей-скансен (ФОТО, ВІДЕО)
Волонтери з шести країн приводять до ладу Рокинівський музей-скансен (ФОТО, ВІДЕО)

Міжнародний волонтерський табір «Старовинна Волинь – перехрестя культур» зібрав молодь з 6-ти країн світу та України у селищі Рокині, – повідомляє UA: Волинь. У музеї історії сільського господарства-скансен вони допомагають наводити благоустрій та знайомляться з нашою країною, – розповіла організаторка волонтерського табору Галина Бідношей. Рофшан Назірлі приїхав до України з Азербайджану. 34-річний економіст в музеї зараз готує до фарбування в’їзну браму.

Рофшан Назірлі, волонтер (Азербайджан): «Моє завдання – зробити цю поверхню чистою, щоб потім її можна було пофарбувати. Це не важко, в себе вдома я також таке роблю. 6 років тому я вже був в Україні, я був у волонтерському таборі в Полтаві. Щоразу намагаюся брати участь в таких таборах, допомагати людям, заводити друзів і гарно проводити час».

Юстина Вуйчик із польського Кракова – із садовими ножицями зрізає зайву рослинність. Майбутня юристка вперше у волонтерському таборі.

Юстина Вуйчик, волонтерка (Польща): «Я сюди приїхала, бо це чудова нагода гарно провести канікули. Я давно хотіла приїхати до України й нарешті приїхала. Я вже засумувала за такою роботою, тому що в мене дідусь і бабуся живуть у селі, я це люблю, це не важко».

Міжнародний волонтерський табір зібрав молодь з Азербайджану, Іспанії, Польщі, Туреччини, Мексики та України.22-річний Педро Гарсія – студент, перетнув Атлантику, щоб два тижні провести в Україні. Нині вантажить гіляччя на підводу.

Педро Гарсія, волонтер (Мексика): «Робота в такому місці для мене – легка, в мене вдома є великий сад, тож це для мене звично».

Харків’янин Олександр Лихограй разом з волонтером з Туреччини знімають та замінюють покрівлю на каплиці.

Олександр Лихограй, волонтер (Харків): «Ми були у схожому таборі у Франції, коли повернулися, почали шукати щось подібне в Україні. І це був єдиний табір в Україні, який був націлений на відновлення музею чи якогось культурного спадку».

Третій рік поспіль іноземні волонтери допомагають відновлювати благоустрій у музеї в Рокинях.

Олександр Середюк, директор музею історії сільського господарства Волині: «Дуже допомагають, тому що в нас немає ні сил, ні засобів, ні коштів, щоб чистити, прибирати дендропарку. Команда підібралася дружна, ми закупили матеріали, інструмент і вони працюють, не покладаючи рук, до обіду».

Щодня волонтери працюють по 4 години до обіду, таке правило міжнародних волонтерських таборів, - розповідає його організаторка Галина Бідношей. Крім роботи, каже, молодь з-за кордону знайомиться із українською культурою.

Галина Бідношей, організаторка міжнародного волонтерського табору: «Стараємось максимально показати для іноземців Україну, зокрема, Волинь, традиції, обряди, визначні місця, цікаві особистості, будівлі. У нас вже була екскурсія в Краєзнавчий музей, був майстер-клас по свищиках, ми ще плануємо відвідати будинок Голованя, маємо потрапити на «Бандерштат».

Іноземні волонтери будуть на Волині до 10 серпня.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 326 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]