Головна » 2019 » September » 24 » Володимир-Волинський музей відвідали слухачі університету третього віку
16:30
Володимир-Волинський музей відвідали слухачі університету третього віку
Володимир-Волинський музей відвідали слухачі університету третього віку

23 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького побували слухачі історичного факультету університету третього віку, який функціонує при Володимир-Волинському територіальному центрі. Співпраця між історичним музеєм і терцентром триває вже багато років. Наукові співробітники музею читають лекції з історії рідного краю та релігієзнавства.

Науковий співробітник музею Ганна Доскоч провела для студентів поважного віку екскурсію експозицією музею, розповіла про історію Волині і Володимирщини від найдавніших часів і до сьогодення, презентуючи колекцію археологічних експонатів, серед яких рештки мамонта, фрагменти закам’янілого дерева, глечики культури шнурової кераміки та Римської доби, монета епохи Київської Русі з зображенням тризуба – родового знака князів Рюриковичів з яких походив і засновник нашого міста, князь Володимир Великий. З цікавістю слухачі університету третього віку оглянули усю експозицію, особливо ж вироби зі срібла, колекцію срібних монет епохи Римської імперії і Середньовічної Європи, зброю, фотодокументи, речі народного побуту.

Усі були задоволені «мандрівкою у минуле», адже глибше пізнали історію рідного краю – у цьому і полягає одне з основних призначень українських музеїв – доносити до людей інформацію про історико-культурні цінності України.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 325 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]