Головна » 2014 » Березень » 7 » Волинський краєзнавчий музей проводить заходи до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
18:25
Волинський краєзнавчий музей проводить заходи до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
Волинський краєзнавчий музей проводить заходи до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка Волинський краєзнавчий музей провів комплекс музейних науково-освітніх заходів.



Працівниками обласного краєзнавчого музею для учнівської та студентської молоді було проведено 215 екскурсій по меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі», зокрема, тематичні екскурсії «Образ Т.Шевченка в філателії та філокартії (з колекції Миколи Куделі)», «Кобзар» в житті волинян», «Образ жінки та матері в житті і творчості Т.Шевченка» та «З історії «Кобзарів» (на основі колекції Миколи Куделі)», а також по музейних виставках «Пророк, оспіваний землею» (шевченкіана з фондів ВКМ), «Кобзарів» з колекції Миколи Куделі» і «Тарас Шевченко і Волинь».





Було організовано ряд науково-освітніх заходів: літературна година «Кобзар» у житті волинян ХХ ст.»; усний журнал «Читаємо Шевченка разом» (цикл заходів, присвячених історичному аналізу окремих творів Т.Шевченка); вечір-портрет «З ім’ям Шевченка в серці».





У заходах Волинського краєзнавчого музею до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка вже взяло участь понад 5 тисяч волинян. Вшанування й увічнення пам’яті Великого Кобзаря – це вияв всенародного поклоніння перед його генієм, визнання його життєвого і творчого подвигу.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 665 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]