Головна » 2013 » Червень » 20 » Визначені претенденти на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2013 року.
13:47
Визначені претенденти на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2013 року.
Визначені претенденти на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2013 року.
Комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва повідомляє, що за результатами відкритого голосування 12 червня 2013 року було прийнято рішення допустити до другого туру конкурсу на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2013 року:
 
У номінації імені Агатангела Кримського
 БІЛОУСОВА Євгена Васильовича – сучасного українського письменника, за значну просвітницьку діяльність, художньо-документальну повість для дітей "Агатангел Кримський – учений та письменник” (2012), повість-казку про дитинство та юність Лесі Українки "Лесина пісня” (2009).
Подання Волинського краєзнавчого музею.
 
ГРЕБЕНЮКА Віктора Івановича – письменника, члена Спілки християнських письменників України, редактора журналу "Педагогічний пошук” Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, літературного редактора газети "Волинські єпархіальні відомості”, за вагомий внесок у популяризацію християнських релігійних видань на Волині, художні твори "Діяння небожителів”, Акафіст Пресвятої Богородиці перед Її образом "Нерушима стіна” (2011).
Подання Обласного науково-методичного центру культури.
 
КОМЕНДУ Ольгу Іванівну – кандидата мистецтвознавства, доцента, методиста Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського, за наукову (музикознавчу) і музично-критичну діяльність в галузі мистецтвознавства та критики, упорядкування збірника наукових праць "Музикознавчі студії Інституту мистецтв Східноєвропейського університету імені Лесі Українки” (10 випусків) .
Подання Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського.
 
КОРОБЧУКА Петра Йосиповича – поета, редактора, члена Національної спілки письменників України, за вагомий внесок в українську літературу, активну громадську позицію, збірки поезій "Боса флейта” (2011), "Архівотека” (2012).
Подання Волинської обласної організації Національної спілки письменників України
 
У номінації імені Йова Кондзелевича
ЖУПАНЮКА Володимира Григоровича – художника, за вагомі досягнення у написанні картин релігійного змісту на теми історичного минулого нашого краю.
Подання Обласного науково-методичного центру культури.
 
ЛИТВИНА Леоніда Єгоровича – художника, члена Національної спілки художників України, за високу професійну майстерність, створення серії пейзажів про Волинь та тематичних робіт з історії Волині та України.
Подання Волинської обласної організації Національної спілки художників України.
 
ПАСЮК Софію Олегівну – викладача-методиста, завідувача предметно-циклової комісії образотворчого мистецтва Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського, за створення художніх робіт з писанкарства, витинанки, різьби по дереву на основі волинських та поліських народних традицій.
Подання Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського
 
У номінації імені Миколи Куделі
АЛЕКСІЙЧУК Зою Панасівну – головного бібліотекаря відділу літератури з питань мистецтва Волинської обласної універсальної наукової біблІотеки імені Олени Пчілки, за багаторічну просвітницьку роботу, значний особистий внесок у популяризацію мистецької книги (подається вдруге).
Подання Волинської державної обласної універсальної наукової біблІотеки імені Олени Пчілки.
 
ПАСЮКА Ігоря Миколайовича – завідувача філії Національного військово-історичного музею України - Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, члена Національної спілки краєзнавців України, за дослідження та популяризацію історичної спадщини рідного краю.
Подання Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.
 
У номінації імені Ігоря Стравінського
БАРАБАШ Валентину Леонідівну – викладача-методиста, керівника ансамблю класичного танцю Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського за хореографічні постановки композицій на основі музики з балетів Ігоря Стравінського.
Подання Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського.
 
ШИМАНСЬКОГО Петра Йосиповича – кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри музичних інструментів інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва Волині, навчально-методичну, концертну діяльність, пов’язану з пропагуванням творчості Ігоря Стравінського.
Подання Волинського осередку Національної спілки композиторів України.
 
У номінації імені Степана Кривенького
Народний аматорський ансамбль пісні і танцю "Прибужжя” Іваничівського районного народного дому "Просвіта”, за високу виконавську майстерність, популяризацію кращих зразків народної творчості, зокрема пісень та музично-хорографічних композицій на твори Степана Кривенького.
Подання відділу культури Іваничівської райдержадміністрації.
 
Народний аматорський ансамбль народної пісні "Перевесло” Ківерцівського районного будинку культури імені М.П.Ковальова - за активну творчу діяльність з розвитку та популяризації українського народно-пісенного мистецтва, активну участь у культурно-мистецькому житті краю.
Подання Обласного науково-методичного центру культури.
 
У номінації імені Олександра Цинкаловського
ГИКУ Володимира Миколайовича – директора державного архіву Волинської області, члена Національної спілки краєзнавців України, архівіста та популяризатора історичної спадщини Волині, за багаторічні дослідження історії краю.
Подання Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.
 
СЕРЕДЮКА Олександра Миколайовича – директора музею історії сільського господарства Волині – скансену, історика, краєзнавця, публіциста, за особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історико-культурної спадщини Волині.
Подання відділу культури Луцької районної державної адміністрації.
 
У номінації імені В’ячеслава Хурсенка
ЛЕВКОВУ Інну Миколаївну – начальника відділу культури Нововолинського міськвиконкому, солістку Нововолинського міського палацу культури, за вагомі здобутки у пісенній творчості, популяризацію сучасної української естрадної пісні.
Подання Обласного науково-методичного центру культури
 
Відгуки про претендентів просимо надсилати комітету за адресою:
 
43027, м. Луцьк, Київський майдан,9
 Управління культури облдержадміністрації, кабінет 610.
Довідки за телефонами: 240-267, 778-132, 245-701
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 926 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]