Головна » 2014 » Березень » 10 » Виставку творчих робіт майстрів краю „Мій Шевченко” відкрито у Камінь-Каширському музеї.
17:59
Виставку творчих робіт майстрів краю „Мій Шевченко” відкрито у Камінь-Каширському музеї.
Виставку творчих робіт майстрів краю „Мій Шевченко” відкрито у Камінь-Каширському музеї.
«Мій Шевченко» – таку назву має виставка творчих робіт майстрів Камінь-Каширського краю, що створена в Камінь-Каширському краєзнавчому музеї. Вона має присвяту славному і великому ювілею Тараса Шевченка – 200-річчя від дня його народження. На виставці представлено близько сорока творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: живопис, графіка, вишивка, витинанка, ліплення тощо, виконані як професійними майстрами, так і тими, хто лишень вчиться чи самостійно опановує ази мистецтва.
Відкриття виставки відбулось напередодні Шевченкового ювілею.



Захід розпочався із вшанування пам’яті загиблих Героїв Майдану.
Учасники заходу говорили про життєвий шлях Тараса Шевченка, ділились думками про вплив його творчого спадку на формування сучасного державотворення України та особистий світогляд кожного українця. Спілкувались про вічні і пророчі істини Великого Кобзаря, їх актуальність у сучасному житті українського народу та співзвучність із подіями в його новітній історії. Заповіти Тараса Шевченка й нині ведуть українських патріотів на самопожертву заради волі й свободи української нації і закликають до об’єднання та любові.



Ці думки висловлювали учасники різних поколінь: наймолодша одинадцятирічна художниця Катруся Хоровець, і Марія Годовіцька, вік якої перетнув 70-річний рубіж.
Фахівці з мистецтва ділились думками про те, що виставлені твори засвідчують не лише художню майстерність авторів, але й їх щиру любов до творчості Великого Кобзаря.
Приємною подією для учасників стала презентація каталогу художньої виставки «Мій Шевченко», виданого за фінансового сприяння відділу культури райдержадміністрації.
Відвідувачі й учасники виставки долучились до акції зі збору коштів для спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку в Камені-Каширському.
 
Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей
Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 845 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]