Головна » 2019 » September » 14 » Виставку пам’яті письменника Євгена Колодійчука відкрили у Володимир-Волинському музеї
14:21
Виставку пам’яті письменника Євгена Колодійчука відкрили у Володимир-Волинському музеї
Виставку пам’яті письменника Євгена Колодійчука відкрили у Володимир-Волинському музеї

12 вересня 2019 року у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки пам’яті письменника Євгена Колодійчука (1940–2010).

Євген Сергійович Колодійчук народився 12 вересня 1940 року у селі Марія Воля Володимир-Волинського району. Закінчив Володимир-Волинську середню школу № 2 і факультет журналістики Київського держуніверситету імені Тараса Шевченка. Був автором багатьох поетичних збірок на ліричну і гумористичну тематику, працював журналістом газети «Урядовий кур'єр» і журналу «Україна». Лауреат премії імені Остапа Вишні і С. Олійника.

Уже 8 років поспіль вчителі української мови і літератури Володимир-Волинської ЗОШ № 2 спільно з вдовою письменника Жанною Колодійчук та газетою «Слово правди» організовують літературний конкурс «Колодійчукові роси». Участь у ньому беруть обдаровані юні літератори шкіл м. Володимира-Волинського і району.

12 вересня музей знову відвідала вдова письменника Жанна Колодійчук. Вона разом з журналісткою Іриною Найдюковою нагородила переможців цьогорічного конкурсу і подарувала для фондів музею книги «Компартійна інквізиція. Невідома спадщина Матвія Шестопала» і «На пожарищі власного серця» (автор Михайло Скорик). У книгах розповідається про викладача –дисидента журфаку Київського держуніверситету Матвія Шестопала, який став жертвою політичних переслідувань у 1965 році. На його захист стало 65 студентів, серед них був і Сергій Колодійчук. Цікаву презентацію творчості письменника у музеї організували учні ЗОШ № 2 під керівництвом вчительки Надії Оліферук. У цій школі є меморіальна дошка про талановитого випускника.

Жанна Колодійчук впорядковує архів покійного чоловіка, у якому ще багато творів, які ніколи не були опубліковані.

Зустріч відбулася у щирій невимушеній атмосфері і була пізнавальною для учнів ЗОШ № 2.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 352 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]