Головна » 2019 » August » 22 » Виставку пам’яті Левка Лук’яненка відкрито у Володимир-Волинському музеї
16:23
Виставку пам’яті Левка Лук’яненка відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку пам’яті Левка Лук’яненка відкрито у Володимир-Волинському музеї

22 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрили фотодокументальну виставку «Борець за волю України. Незламний Левко Лук’яненко».

Матеріали для виставки подарував музею знаний на Володимирщині дисидент і громадський діяч Дмитро Себій. Дмитро Олексович був особисто знайомий з паном Левком. Відомий діяч і політв’язень відвідував Дмитра Олексовича у с.Верба на Володимирщині.

На виставці експонуються світлини з різних періодів життя знаного діяча, деякі з них – з особистими автографами і підписами Левка Лук’яненка. На фото можна побачити Лук’яненка на «живому ланцюгу єднання» у 1990 році у Києві, присвяченому Дню Соборності України, оригінальним є фото, де люди на радощах підкидають депутата до гори біля будинку Верховної Ради у день 24 серпня 1991 року – то був день його народження і в цей же день було прийнято Акт проголошення Незалежності України. Як відомо, пан Левко був його автором. Цікавими є фото, де знаний борець зображений під час перебування у Берестечко та в Луцьку, висвітлена його активна громадсько-політична діяльність. Також показане листування депутата Лук’яненка з різними інституціями.

Безперечно, виставка буде цікавою для всіх шанувальників історії, адже вона висвітлює життєвий шлях борця за Незалежність України, Героя України, посла України в Канаді , народного депутата, дисидента і громадського діяча, котрий значну частину свого життя був ув’язнений як борець за самостійність України.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 629 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]