Головна » 2021 » March » 22 » Відбувся науково-методичний семінар музейників
15:37
Відбувся науково-методичний семінар музейників
Відбувся науково-методичний семінар музейників

У лютому 2021 року підписано Договір про співробітництво між Волинським краєзнавчим музеєм і Волинським національним університетом імені Лесі Українки, який спрямований на розвиток партнерства у дослідженні та популяризації питань історії та археології, музеєзнавства та пам’яткознавства, модернізації інформаційної, бібліотечної та архівної справи шляхом вибудовування ефективних засобів співпраці. Мета – об’єднання зусиль на удосконалення системи історичної, музеєзнавчої освіти, музейної справи, сприяння їх розвитку.

18 березня 2021 року у рамках співробітництва двох інституцій проведено науково-методичний семінар «Оновлення освітньо-професійної програми Музейний менеджмент, культурний туризм: співпраця стейкхолдерів і Волинського національного університету імені Лесі Українки».

Організатори семінару кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки та Волинський краєзнавчий музей. Модератор заходу Світлана Гаврилюк, завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор.

До участі в семінарі долучилися викладачі кафедри та наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею.

Йшлося про те, що освітньо-професійна програма має відображати той запит, який ставлять перед випускниками працедавці. Кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ імені Лесі Українки чи не єдина у регіоні, яка готує фахівців спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство» і, враховуючи попит на молодих спеціалістів, необхідно всіляко сприяти використанню бази музейних закладів Волинської області у навчанні майбутніх фахівців, допомогти їм оволодіти навичками практичної музейної роботи у створенні різних видів музейного продукту.

У планах співпраці Волинського краєзнавчого музею та кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки проведення у травні 2021 року до Міжнародного дня музеїв ХІ наукового музейного круглого столу «Музей традиційний та інноваційний».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 206 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]