Головна » 2020 » March » 4 » Відбулося розширене виїзне засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації
20:34
Відбулося розширене виїзне засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації
Відбулося розширене виїзне засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації

3 березня 2020 року у приміщенні Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбулося розширене виїзне засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації.

У роботі колегії взяли участь директори обласних установ культури і мистецтва, керівники структурних підрозділів у сфері культури райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, об’єднаних територіальних громад, які відповідають за культуру, члени колегії.

На порядок денний засідання було винесено питання підведення підсумків діяльності закладів культури, мистецтва, охорони культурної спадщини в області у 2019 році та завдання на 2020 рік; актуальні проблеми роботи закладів та установ галузі в умовах децентралізації; проєктної діяльності, як перспективної складової, роботи закладів області; присвоєння звання «народний («зразковий») аматорський колективам Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради» та встановлення показників для віднесення до груп по оплаті праці працівників клубних закладів.

У своєму виступі начальник управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара дала загальну оцінку здійсненої роботи, відзначила окремі досягнення та проблемні питання у сфері культури впродовж 2019 року. Також вона окреслила пріоритети діяльності галузі культури у 2020 році, серед яких – завершення розпочатих в минулому році проєктів та впровадження нових, озвучила завдання керівникам обласних установ комунальної власності та керівникам структурних підрозділів у сфері культури райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, об’єднаних територіальних громад по підготовці в області відзначення 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

У роботі колегії взяли участь та виступили – заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Роман Кульцман, голова Колодяжненської сільської ради Віталій Кашик, директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

Начальники відділів культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Роман Віслобоков та гуманітарного відділу Городищенської сільської ради Тетяна Міндюк ознайомили присутніх з проєктами, які були успішно реалізовані у закладах культури протягом останніх років.

Директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова наголосила на важливості належної підготовки до проведення творчих звітів, присвячених 150-й річниці від дня народження Лесі Українки. З проблемними питаннями діяльності бібліотечних закладів краю в умовах децентралізації виступила директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури Людмила Стасюк.

Також було схвалено пропозицію щодо присвоєння звання «народний («зразковий») аматорський колективам Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради» та встановлення показників для віднесення до груп по оплаті праці працівників клубних закладів.

За результатами розгляду вищезазначених питань прийнято відповідні рішення колегії. Колегія затвердила звіт керівника галузі та окреслила пріоритети на 2020 рік.

Джерело: управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 263 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]